Ramses Pyramid – Mumiens forbannelse eller velsignelse?

Ramses Pyramid

  • 2-4spillere
  • 20mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

I Lego-spillet Ramses Pyramid styrer vi hver vår ekspedisjon av gravrøvere (emmm… arkeologer?) som skal klatre til topps i pyramiden, samtidig som vi unngår mumiene som prøver å forhindre oss i nettopp å innta pyramiden.

Og ja, du skal selvsagt komme inn før de andre spillerne.

Det er brettspillegenden Reiner Knizia som står bak dette spillet, og han har levert et lettfattet spill som vil apellere til de som er vant med å trille en terning og flytte en figur.

I Ramses Pyramid har Knizia kommet med noe eget som gjør at man føler at man har bitelitt kontroll over hendelsene.

Spillet er dessverre ikke lenger å oppdrive, men junior hadde veldig ønske om å lage en video av dette spillet Ramses Pyramid, som faktisk er eldre enn ham selv, og da kan man jo ikke la en slik sjanse gå bort.

Reglene er veldig enkle. Trill terning, flytt figur og samle krystaller. Krystallene trenger du for å klatre pyramiden, hvor hver etasje inneholder en tilsvarende krystall.

Du trenger korresponderende farger i samlingen din som på veien opp pyramiden, men det finnes måter å lure systemet på.

For det første er det mulig å rotere på enkelte deler av pyramiden. Og en pyramide har fire sider, med forskjellige farger på hver side, som gjør at du kan manipulere kravene til å passe det du har.

Hvis du mangler en farge, kan du bruke hukommelsen og sjekke under hemmelige luker, og hvis du har rett, kan du klatre videre.

Farer på vei til toppen av Ramses Pyramid

På toppen av Ramses Pyramid er det mumier som står i veien og sender deg til start, om veiene deres møtes. Det vil du unngå, og kan bruke rotasjonens kraft for å klare dette.

Vinneren er førstemann som kommer til toppen og triller det riktige symbolet på terningen. Junior liker spillet veldig godt, mens jeg kan tolerere å spille det.

Jeg er riktignok ikke målgruppen, men må innrømme at spillet var kjekt å bygge. Det er tross alt Lego. Og det ser veldig stilig ut.

Ramses Pyramid er langt kjekkere enn mange andre trill–og–flytt-spill, og gir noen valg underveis.

I tillegg har man et snev av hukommelse, som kan hjelpe dem som følger godt med, men som ikke har så flaks med terningen.

Søk etter Ramses Pyramid her.
Sammendrag
Dato
Spill
Ramses Pyramid (2009)
Bedømmelse
21star1stargraygraygray