Star Wars: Rebellion – Star Wars-trilogien slik du bestemmer den

Star Wars: Rebellion

  • 2-4spillere
  • 240mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 1393,-

Den originale Star Wars-triologien sitter kjært i manges hjerter og har tålt tidens tann veldig godt. Har du noen gang sett filmene på nytt og tenkt «hadde det vært meg, ville jeg gjort…»? I Star Wars: Rebellion har du mulighet til nettopp det; endre historien til din egen.

Star Wars: Rebellion er i hovedsak et spill for to spillere der hver spiller tar rollen som Imperiet eller Rebellene. Det står på esken at det kan spilles med tre og fire spillere, men personlig ville jeg frarådet det. Imperiets mål er å finne ut hvor Rebellen har gjemt seg og eliminere dem, mens Rebellene skal spre innflytelse fra galaksen og vinner hvis de får nok støtte.

En episk fortelling i hvert spill av Star Wars: Rebellion

Spillet starter med en meget skeiv fordeling av styrker. Imperiet får utdelt haugevis med Stormtroopers, TIE Fighters, Star Destroyere og enda mer, samt en aldri så liten Death Star, klar til bruk. I tillegg har de kontroll på 6 planeter av de rundt 30 tilsammen. Rebellene derimot får et knippe styrker tilsammen, og må velge en enkelt planet å starte på.

Med så skjev fordeling høres det veldig urettferdig ut, men det er faktisk ikke så galt, når man tenker på hvor forskjellige mål hver side har. Rebellene trenger bare å holde ut lenge nok og sabotere planene til Imperiet, mens sistnevnte sprer sine vinger og leter i desperasjon etter den skjulte basen.

Star Wars: Rebellion starter der episode IV starter, men alt derfra er åpent, til og med den aller første scenen da Leia blir fanget av Darth Vader. Det er ikke sikkert det vil skje. Det kan være opp til deg, men også opp til hva slags kort du har tilgjengelig.

Spillet foregår over flere runder, og i hver runde kan du sende ut kjente ledere fra Imperiet og Rebellene til å gjøre diverse oppdrag. Rebellene lever av å spre håp, via direkte kontakt med de forskjellige planetene, eller sabotasje, forhindring og direkte angrep mot Imperiet.

Oversikt over brettet til Star Wars: Rebellion fra starten av spillet.
Obs: Jeg har oppgradert komponentene i spillet mitt noe voldsomt. Videoen viser hva du får i esken.

Rebellene har hele tiden ulempen i dette spillet. Det er de som må velge oppdrag og delegere ledere først. Selve oppdragene er skjult for Imperie-spilleren, men antall oppdrag og hvilke ledere som sendes er åpent. Dette er viktig informasjon, for lederne har ferdigheter som hjelper på oppdrag, men veldig få oppdrag går automatisk gjennom. Motstanderen kan alltids, ja, stå imot.

Forskjellsbehandling – men det er bra

Imperie-spilleren får se intensjonen til Rebell-spilleren først, både med oppdrag og å sette ut enheter. Det er en stor fordel å gå sist i Star Wars: Rebellion, og det gjelder også i kamp, hvor forsvareren går sist. Stort sett er det Imperiet som angriper, så der får Rebellen oftest fordelen. Ulempen er å bli angrepet til å begynne med.

Tarkin og Døddstjernen forsvarer seg i angrep fra Rebellene.
Obs: Jeg har oppgradert komponentene i spillet mitt noe voldsomt. Videoen viser hva du får
i esken.

Vi er heldige i brettspill-sfæren vår. Veldig ofte når det er spill som er basert på en film eller tilsvarende (såfremt det ikke er Monopol), er det god kvalitet.

Star Wars: Rebellion er av aller ypperste kvalitet og et av de beste to-manns spill som finnes. Spilletiden kan være et hinder, spesielt i første sesjon, da ingen kjenner til flyten eller kortene. Men når begge spillerne kan spillet, er 3-4 timer godt innenfor maksimal-tiden, inkludert oppsett og rydding.

Som du kan se fra bildene, har jeg brukt mye tid på å male hver enkelt figur i spillet, og få oppgradert med akryl-komponenter rundt papp-figurer og under skipene.

Star Wars: Rebellion kan kjøpes her.