Rune Age, Dominion-knuseren ingen har hørt om

Rune Age

  • 1-4spillere
  • 60mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 298,-

Terrinoth-universet som Rune Age er satt i, er utgiveren Fantasy Flight Games’ egen intellektuelle eiendom og de har brukt det så mye de kan for spillene sine. Personlig syns jeg det er veldig stilig at de samkjører spillene sine på denne måten, for lettere innlevelse i spillene og ikke minst gjenkjennelighet i figurene og skapningene man treffer på.

En ny retning

Da Dominion kom ut for mange år siden med sin nye mekanisme Deck Building, var det ikke få designere som hoppet på samme vogn. Rune Age er et av disse spillene. Forfatterne så en ny og populær mekanisme og fant ut at dette skulle de kapitalisere på. Rune Age har derimot valgt å gå en annen retning enn de fleste andre deck-buildere som kom ut. Nå hadde interaksjon mellom spillerne fått fokus.

Kritikk for lite innhold i Rune Age

Til tross for at jeg liker spillet veldig godt, valgte Fantasy Flight Games å fjerne mye fra grunnspillet, kanskje for å sette ned prisen, eller lage en mindre eske. Dette gjorde at alle som kjøpte spillet, følte det var for lite. Konkurrenter hadde mye mer innhold å tilby til samme prisklasse.

Senere fikk Rune Age en utvidelse kalt Oath and Anvil, som ga akkurat det fansen hadde lyst på. Det var dessverre for sent. Mange mener (jeg også) at utvidelsen burde vært med i grunnpakken til å begynne med.

Gjenkjennelig deck-building

I Rune Age styrer man hver sin rase i Terrinoth-universet. Tradisjon tro blant deck buildere, er det et felles forråd med kort man kan erverve fra midten. I tillegg har du kort som kun du har tilgang til, nemlig hæren din. Disse bruker du blant annet for å angripe andre spillere, men også fort og slott som du kan erobre.

Rune Age
Bilde fra bruker zgabor på boardgamegeek.com

Denne interaksjonen gjør spillet storslått. Du har din egen hær med unike egenskaper og taktikker, og må bygge decken din så godt du kan og forbede deg på strid. Decken din blir aldri uhåndterbar, da kort forsvinner ut av bunken, om troppene dør, eller andre effekter slår til.

Hvis du får tak i spillet, og da helst med utvidelsen, er dette et knallbra spill. En Deck-builder som står på egne ben og fortsatt har mye å tilby, i form av kamp mellom spillere, mange mot én, og faktisk fullt samarbeid i enkelte scenarier.

Rune Age kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Rune Age (2011)
Bedømmelse
41star1star1star1stargray