SPIEL 2017 i Essen – våre forventinger!

Wow, tida går gyselig fort. Vi snakket nettopp om etterpåklokskap fra Spiel 2016 og nå er Spiel 2017 rett rundt hjørnet. I år er lista med spill som lanseres enda større – nok en gang – og vi har gått gjennom over 700 annonserte titler hver, for å finne de beste godbitene.

Terje Naustheller er med meg nok en gang, noen må passe på at jeg ikke har for store Amerithrash-forventninger og noen må holde ham i tøylene så han ikke kjøper alle spillene, det er viktig at andre også får en sjanse til å handle.

SPIEL 2017 vil ha over 1.000 nye lanseringer

Blant de 1.100 utstillerne finner vi ølsalg, kostymer, terninger, tegneserier, artister og haugevis med andre kategorier. Det er mye annet å se på, men dette er jo Brettspill med Takras.

På nettsiden boardgamegeek.com finnes en liste over titler som forhåndsannonseres av selskapene. Nå er det over 700 titler der. 700 spill, med bilder, informasjon og mye annet å suge til seg. Det er altfor lite informasjon til å gjøre et gjennomtenkt valg, men det er nok til å «gjette» seg frem til hva som er bra.

Eurogamer?

Tyskland er kjent for sine spill med lite direkte konfrontasjon/strid og ikke eliminering av spillere. God balanse er også en faktor som ofte spiller inn. Motparten er såkalte Amerithrash, hvor tema og spillopplevelse gjerne er viktigere enn balanse, og det er her man finner spill med mange plastikkminiatyrer, terninger og samarbeidsspill.

Og jeg er en sucker for sistnevnte. Hva har så Spiel å tilby meg, en som elsker Amerithrash? Ganske mye, viser det seg. At Terje har over dobbelt så mange på sine lister er ikke uventet, men jeg har nok til å fylle mange kofferter selv.

At jeg foretrekker Amerithrash betyr ikke at jeg misliker den andre typen spill. I fjor var faktisk Scythe et av mine mest spilte spill, ved siden av Imperial Assault jeg har hatt to parallelle kampanjer til. Sjekk ut videoen og finn ut hva vi ser frem til!

 

I korte trekk
Begivenhet
SPIEL 2017
Adresse
Messe Essen, Norbertstraße,Essen-45131
Startdato
26. oktober, 2017
Sluttdato
29. oktober, 2017
Beskrivelse
SPIEL in Essen means: Four days of fun, meeting friends, playing and testing thousands of games and novelties together with gamers from all over the world. Make up your own mind about the quality of the international gaming market and feel free to buy your favourite ones!