Splendor – Juveler og smaragder

Splendor

  • 2-4spillere
  • 30mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 276,-

Å bygge opp noe fra bunnen av er kanskje noe av det jeg liker best i spill. Du starter på et grunnleggende nivå hvor du har begrenset tilgang til ressurser. Etter hvert som du anskaffer deg verdier, vil du finne det enklere å få ressurser, men ofte vil også helt nye muligheter åpne seg for deg. En slik mekanisme blir ofte referert til i spill som en motor. Du begynner med ingenting, mens du gradvis skaffer deg deler til en motor som begynner å svive av seg selv og gjøre ting for deg, så du kan fokusere på viktigere ting mens motoren gjør grovarbeidet.

Hvorfor legger jeg så stor vekt på denne mekanismen i denne anmeldelsen? Splendor har nemlig motorbygging ikke bare som hovedmekanisme, men omtrent som eneste mekanisme. Med så få detaljer å tenke på følger også et veldig enkelt regelsett. Splendor tilbyr både et spennende utseende og flott tematikk med edelstenhandel. Alt foregår på en ren og ryddig måte som alle kan forstå.

Vinneren er førstemann til å oppnå 15 poeng eller mer. I begynnelsen har du ingenting, men som en handling kan du innhente edelstener fra fem forskjellige typer. Disse edelstenene er tunge og store brikker i keramisk utførelse som bare oser av kvalitet. Produsenten kunne valgt å bruke papp-markører til formålet, men de har altså gått for noen skikkelig flotte greier. Edelstenene bruker du for å kjøpe inn kort, hvor hvert kort representerer forskjellige metoder som edelstener utvinnes på, som for eksempel gruvedrift. Kortene blir deler til motoren din og fungerer som en permanent edelsten som alltid er tilgjengelig for deg. Når du har et kort av en type edelsten, vil du for resten av spillet få én rabatt på den type edelsten når du skal kjøpe nye kort. Denne rabatten gjelder for hvert kort du har, så jo flere kort du samler deg, jo mer rabatt vil du få.

Sjekk ut videoen for resten av anmeldelsen.

Splendor kan kjøpes her.

2 thoughts on “Splendor – Juveler og smaragder

Kommentarfeltet er stengt