Star Wars LEGO – Battle of Hoth – hoth or noth?

Star Wars: Battle of Hoth

  • 2-4spillere
  • 15mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

Star Wars + LEGO = sant, det er ren fysikk. Men hva får du hvis du blander inn noen regler og lager et spill ut av det?

Med videospill er svaret: det spørs! Det er mange gode Star Wars-spill der ute, men det er også en god del spill som ikke skal nevnes engang. Med brettspill derimot, er det ganske mye bra, og da teller vi ikke med eksisterende spill som har fått Star Wars klistret på seg.

Star Wars: Rebellion er et skikkelig bra spill for to og i forrige måned fikk vi det splitter nye Clone Wars spillet som jeg også vil anbefale, der man slåss sammen mot skurker fra Clone Wars-æraen. Til og med Star Wars Villainous har vist seg å være bra, spesielt av Star Wars-ekspert Takras jr.: Kristian.

LEGO, ja. Sett sammen mange brikker og du danner et spillebrett. Sett sammen noen få klosser og plutselig har du figurer lignende AT-AT og Airspeeders. Jeg blir stadig imponert over hvor mye som er mulig å få til med få brikker.

Spillet kommer med en stor terning hvor du kan bytte ut sidene med andre ting, men vi har bare brukt det anbefalte oppsettet.

Fremad og knus opprørsavskummet!

Kristian sitter ved bordet med spillebrettet til Star Wars Battle for Hoth foran seg.

Målet i Star Wars Battle for Hoth er enten å eliminere alle motstanderfigurer, eller få en enkel figur inn i start-området til motstanderen. Da vinner man øyeblikkelig. For å gjøre det, må du flytte rundt på brettet og skyte.

På din tur kan du gjøre to ting: bevege deg eller skyte. Du kan ikke bevege på eller skyte med samme figur to ganger i samme tur, ellers er det fritt.

Trill terning, se om du traff. Traff du? Så flott! Da kan man fjerne en miniatur-trooper fra den figuren. Hvis det ikke er flere igjen og de får en skade til, er det over og ut for den figuren.

Figurene har forskjellige regler for skyting, mens Darth Vader og Luke Skywalker har ekstra gode krefter med terningen.

Nå kan du alle reglene.

Star Wars spill… litt lite valg, vel?

Joda, spillet som det fremstår fra esken er ikke spesielt mye å skryte av. Du kan flytte deg frem og tilbake så mye du vil, men når alt kommer til alt, så er det terningen som bestemmer.

Terningen har gummikanter og har en forbausende evne til å trille rundt på bordet før den stopper. Som om det var en… kraft… som dyttet videre på den.

Siden terningen er av LEGO, kan man jo bytte ut sidene på den med noe annet.

Apropos bytte ut, så oppfordrer reglene til spillet å komme på med egne regler og egne ting, noe Kristian har tatt til hjertet.

Kristian har laget helt egne figurer og regler til spillet, som Takras setter sammen til å ligne på reglene som allerede er, og gjør det en del av spillet.

Dette er Kristians egne figurer og regler.

Spillet kommer med noen alternative regler som vi aldri spiller uten. Med de reglene så blir det faktisk bitelitt taktikk, men fortsatt er terningen meget, meget sentral. Da er det godt å kunne legge inn variasjon og muligheter så det føles som man har litt kontroll.

LEGO Star Wars: Battle of Hoth er et veldig enkelt spill som dessverre ikke er i salg lenger. Men har du LEGO så er reglene og bygge-instruksjoner tilgjengelig på nett, og det er bare å bygge sitt eget spill for å prøve det ut.

Søk etter Star Wars: Battle of Hoth her.
Sammendrag
Dato
Spill
LEGO Star Wars: Battle of Hoth
Bedømmelse
31star1star1stargraygray