Five-Year Mission, et spill i Star Trek-universet

Star Trek: Five-Year Mission

  • 3-7spillere
  • 45mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

For lenge, lenge siden i en galakse langt, langt borte. Nei, vent, det var feil univers. Dette er vårt univers og i fremtiden. Star Trek: Five-Year Mission! Du kan nå spille som favorittkapteinen din, enten den er Picard eller Kirk. Hvis du foretrekker de andre seriene er du dessverre ikke så heldig, men det er i alle fall Star Wars Trek.

Jeg liker Star Trek veldig godt og det er derfor litt overraskende at jeg også liker dette spillet. Stort sett må det større ting til for at jeg skal like en skamløs overgang til et spill, men det virker faktisk som de har fått det til denne gangen.

Først og fremst må jeg ta frem en negativ side med spillet, som egentlig ikke er en kritikk av spillet i seg selv, men komponentene. Mayfair Games er absolutt ikke kjent for å ha flotte komponenter. Deres versjon av Catan er adskillig dårligere enn den Catan vi får kjøpt her i landet, hvos Kosmos forlag står bak produksjonen.

Mayfairs versjon av Five-Year Mission er dessverre også et offer for dårlige komponenter. Terningene er heller intet unntak og ser ut som de kommer fra Yatzy-varianter der terningene har forskjellige farger.

Samarbeid er nøkkel i Five-Year Mission

Vi må selvsagt se bort fra komponentene og heller fokusere på spillet. Bak fasaden er det nemlig skjult et godt spill, hvor alle må jobbe sammen med sine fem terninger, for å møte småkriser og aller helst overkomme dem. For å vinne spillet, må man ha vunnet et gitt antall alarmer, og man kan seile videre gjennom universet til neste oppdrag.

Du tar rollen som en av de kjente figurene i Star Trek, enten det er den originale serien med Kirk, eller den neste generasjons Picard. Du kan til og med blande figurer fra de forskjellige tidslinjene om du så ønsker.

Terningen er kastet i Star Trek Five-Year Mission

Kjapt spill

Selv om Five-Year Mission er ganske raskt, kan det ta litt tid før det blir din tur, spesielt når spillet sier at det støtter opptil syv spillere. Når det er sagt, kan du godt spille det hele alene eller med færre spillere, og heller ta kontroll over flere av figurene. All informasjon er åpen.

Temaet fungerer og alarmene sammen med timeglasset gjør at spillet holder tempoet oppe og det føles faktisk som at krisene er nettopp det: kriser.

Søk etter Star Trek: Five-Year Mission her.
Sammendrag
Dato
Spill
Star Trek: Five-Year Mission
Bedømmelse
31star1star1stargraygray