Sword & Sorcery anmeldelse – episode #283

Sword & Sorcery

  • 1-5spillere
  • 90mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 948,-

Drager og helter er slettes ikke noe nytt tema, ei heller tilnærmingene til hvordan et spill fungerer. Det kanskje mest kjente spillet i denne sjangeren er Descent. Sword & Sorcery har det samme temaet, og handler også om å flytte figurer på et kart for så å bekjempe monstre og bruke terninger for å finne utfallet, men er det annerledes nok?

Sword & Sorcery, en oppfølger?

Fra skaperne av Galaxy Defenders kommer en spirituell oppfølger, nemlig Sword & Sorcery. Spirituell, fordi det kun låner mekanismer fra sin forgjenger, mens temaet og generell opplevelse er ganske forskjellig.

Det som lånes er hvordan scenarioene er bygget opp, hvordan heltene oppgraderes og hvordan monstrene oppfører seg på ved hjelp av kunstig intelligens.

Intelligens er å ta litt hardt i, det handler om å følge en prosedyre for å finne ut hva monstrene skal gjøre, alt avhengig av posisjonering og avstand til helter eller andre monstre.

Dette er en lang video, derfor finner du i begynnelsen en kjapp innholdsfortegnelse over hvor de forskjellige elementene snakkes om.  Ares Games ga også ut Galaxy Defenders og har nok en gang kommet med et spill som inneholder én stykk tjukk regelbok, ikke ulikt mange av deres andre spill.

Historie mens man spiller

Én ting som skiller Sword & Sorcery godt fra Descent er historien som skjer underveis. Man flytter riktignok figurer på et kart, bekjemper monstre og må undersøke hva som befinner seg bak lukkede og låste dører, men mens dette skjer, tar dere også en aktiv del i en historie.

Spillet kommer med en historiebok som der slår opp i ved behov. Si du går på en spesiell plass på kartet med en markør på seg. Markøren sier at dere skal lese i boka, kapittel 1 paragraf 5. Der står det hva som nettopp skjedde. Ofte må dere gjøre et valg, og dere vet ikke hva utfallet er før valget er tatt.

I tillegg til at dere har valg i historien, vil resultatene også være forskjellig basert på hva slags gruppe dere er.

Dere kan gå som en lovlydig og god gruppe, eller en kaotisk og litt mer slem gruppe. Valgene dere må ta, blir gjerne begrenset basert på gruppen deres.

Sword & Sorcery er et stort spill, til tross for at det bare har åtte kapitler. Hvert kapittel kan ta flere timer å spille, selvsagt basert på antall spillere og hvor mye diskusjon som foretas, men det er timer som bare flyr avgårde.

Sword & Sorcery kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Sword & Sorcery: Immortal Souls
Bedømmelse
51star1star1star1star1star