Hvem er jeg?

Heisann!

Velkommen til Brettspill med Takras. Mitt virkelig navn er André Nordstrand, og kommer opprinnelig fra Kristiansand. I dag er jeg bosatt i Stavanger.

Helt siden jeg var liten, har det selvsagt vært noen runder med Monopol – spillet som tar mange timer å fullføre, og man blir kastet ut etter hvert med stor gjeld til banken og andre spillere. Ludo og Den forsvunne Diamanten var også på menyen, og dette var spill jeg koste meg med. Etter hvert som jeg ble eldre gikk det fort over til Sjakk og Backgammon, og det var ingen som ville spille Monopol eller Diamanten lengre, helt til Settlers of Catan kom frem, og det var mulig å få med seg voksne spillere.

Men det stagnerte der. Jeg var ikke klar over det som var av brettspill annet enn de jeg hadde opplevd, og det er jeg ganske sikker på at flere nordmenn også ikke er klar over. Da jeg flyttet til Jørpeland på vestlandet, oppdaget jeg en klubb som kalte seg Preikestolen Gamers. Jeg tok kontakt, og ble mottatt med åpne armer. Første kvelden var det mange nye ansikt, og jeg kunne ikke tro de antall spill som var i kjelleren til han som kaller seg for Sveinmain. Finnes det virkelig så mange spill?

Opplyst

Og vips så hadde en helt ny verden åpnet seg for meg. Bort med World of Warcraft og inn med brettspill. Det var så utrolig mange artige konsept å oppdage, og spillene var jo helt fantastiske. Hvorfor har så mange spilt Monopol, men ingen av disse, lurte jeg på.

Jeg introduserte teknologi til klubben, som allerede var godt i gang med å publisere referat fra kveldene sine på nett. Med min nye iPhone kunne jeg filme og lage timelapse, noe de aldri hadde sett før. Jeg syns det var spesielt gøy å kombinere min kjærlighet til fotografi med brettspill.

Så jeg er ganske ny i denne hobbyen, med bare to år på beltet. Men jeg er svært aktiv, og har fått samlingen min fra 5 spill til over 200 på de to årene. Og med over 1000 spilte spill siden jeg begynte å logge dette i januar 2011, så har jeg fått et meget godt inntrykk av hva som er bra og hva som ikke er bra av spill. Selvsagt helt subjektivt, men jeg klarer raskt å finne ut om jeg liker noe eller ei.

Spre det videre

Siden det er kjent at nordmenn flest ikke kjenner til den fantastiske hobbyen her, så følte jeg bare et behov for å spre gleden videre. Og igjen – med foto som hobby – så fikk jeg kombinere to hobbyer og presentere spill til deg. Jeg har ikke nødvendigvis spilt spillet 5000 ganger før jeg gir min vurdering, det hadde jeg aldri hatt mulighet til med så mange spill som kommer ut hvert år. Men jeg viser deg hvordan spillet fungerer, hvordan det ser ut, og hva jeg syns om det til slutt. Da får du et inntrykk om dette er noe for deg. Selv om jeg misliker et spill, kan det være akkurat det perfekte for deg.

Jeg håper du setter pris på arbeidet mitt, som jeg gjør helt gratis. Om du ønsker å gi bidrag til produksjonen, så setter jeg stor pris på det. På forhånd takk!