Blood Bowl: Team Manager – blodig moro med amerikansk fotball

Blood Bowl: Team Manager

  • 2-4spillere
  • 90mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 388,-

Å delta i sport er kjekt, enten det er fotball eller bowling, så lenge det blir utført sammen med folk jeg liker å tilbringe tiden med. Å observere sport, derimot, er en noe helt annet. Når det er fotballsesong på TV, priser jeg meg selv lykkelig for at jeg ikke har en TV-mottaker. Alt jeg ser er en ball som sparkes mellom spillerne og etter hvert (kanskje) havner i et av målene. Jeg kan reglene, til og med offside, men likevel er det dødskjedelig å se på. Det er ingen action for meg annet enn den innlevelsen jeg selv tar med meg inn i begivenheten, noe som er særs liten. Går det an å endre denne trenden for meg? Blood Bowl: Team Manager gjør et realt forsøk på det.

Først og fremst kan vi skifte over til amerikansk fotball. Det er riktignok en sport der de omtrent aldri er borti ballen med føttene, men likevel har valgt å kalle det for fotball. Uansett er det mer fysisk kontakt i amerikansk fotball enn den fotballen vi har her til lands, men det er fremdeles en sport jeg ikke finner interessant å se på. Sleng deretter inn en dæsj orker, alver, dverger og mennesker i blandingen og du vil snart skjønne at ting ikke kommer til å gå på skinner.

Fantasyfotball i Blood Bowl: Team Manager

I Blood Bowl: Team Manager skal du ikke spille fotball, men håndtere spillerne dine under fotballkamper. Du er en manager, som spilltittelen tilsier. Derfor, for å unngå all forvirring, kaller jeg heretter spillere (altså du og dine venner) for manager og medlemmene på laget ditt for spillere. Du er manager og håndterer spillerne på laget ditt.

Omtrent hver gang jeg introduserer dette spillet for andre hører jeg «Jeg elsket det originale Blood Bowl». Jeg må senke hodet og innrømme at jeg aldri har prøvd det, men heldigvis er ingen forkunnskaper nødvendig for å kunne sette seg inn i Team Manager som er satt i samme univers som originalspillet. Det tar ikke lang tid før du har fått inn noen begrep som «Skaven», «Chaos», «Spike!» og andre ting. Utgiveren Fantasy Flight Games har fått lov til å bruke lisensen til Games Workshop som står bak det originale Blood Bowl, og hvis du har noen kjennskap til Fantasy Flight Games, vet du at spillet kommer til å ha kjøtt på beina.

Spillet tar dere gjennom en sesong, og sesongen inneholder fem runder med fotball. Under hver runde spilles det et gitt antall kamper, og det er opp til deg hvilke kamper du vil delta i og hvordan du vil delegere spillerne dine. For å delta i en kamp, legger du ned et kort (en spiller) fra hånden din til et av kampkortene som ligger på bordet. En spiller kommer alltid med en styrke som viser hvor stor stjernespiller han er, og styrken er et tall fra 1 til 5. Høyest er best.

Noen av kortene i Blood Bowl: Team Manager

Lyst til å lese mer? Sjekk ut anmeldelsen på gamer.no.

Blood Bowl: Team Manager kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Blood Bowl (2011) fra Fantasy Flight Games
Bedømmelse
41star1star1star1stargray