Episode #6 – Thurn and Taxis – Postvesenets opphav

Thurn and Taxis

  • 2-4spillere
  • 60mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: Søk

For det første må jeg si at navnet absolutt ikke appellerte til meg. Jeg har ingen kjennskap til denne historien og hadde derfor ikke hørt noen av navnene før. Jeg trodde i første omgang at det handlet om Taxi-kjøring i middelalderen ut fra navnet og bilde på eska, men så feil kan man ta. Da er det godt man kan snu esken og lese på baksiden. Men jeg tenker at for å nå et bredere marked, kunne man kanskje brukt et annet navn.

Men navnet skal ikke trekke ned spillet, for det er jo mekanismen og gjennomførelse som betyr noe! Dette spillet har gode og utprøvde mekanismer, samtidig som det innfører sin egen unike måte å sanke poeng på.

Det er en klar likhet med Ticket to Ride-serien. Her skal man til enhver tid legge frem seks åpne kort med bynavn, og om man klarer å samle bynavn som ligger inntil hverandre, så kan man legge ut posthus – i stedet for tog. Men man får ikke poeng for dette, da trenger man noe helt annet: lengden på postruten man lager der og da, og førstemann-til-mølla. Man skal være først med å okkupere et helt område, eller først med å bygge opp postrutelengden sin.

Foruten å bare trekke kort for så å legge rute, kan man bruke fire spesialegenskaper. Trekke to kort i stedet for ett, legge ned to ruter i stedet for én, bytte ut alle 6 åpne kort med nye, eller få lengre rute uten kort. Man kan bare bruke én av disse egenskapene per tur, så man må tenke nøye gjennom hva man trenger.

Thurn and Taxis er et flott spill som er kjapt å lære seg og kjapt å spille. Det kan bli litt dødtid mellom turene siden det er vanskelig å planlegge med kortene som ligger åpne på bordet. Disse skifter såpass fort at det omtrent ikke er noen poeng i å planlegge med disse. Men liker du Ticket to Ride, så tror jeg godt du kommer til å like dette.

Søk etter Thurn and Taxis her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.