Star Wars: det som egentlig skjedde

En sped begynnelse i Star Wars
En sped begynnelse i Star Wars

I en galakse langt, langt borte og sånn der, så vokste Imperiet stort og begynte å herje rundt i galaksen. Veldig mange var uenig i hvordan dette skulle arte seg, og begynte å gjøre opprør. Star Wars: Rebellion fra Fantasy Flight Games er et spill jeg tidligere har hyllet godt, og det er veldig gøy å spille det på nytt.

Dette gangen var Thomas opprørerne og jeg tok rollen som Imperiet. Han hadde en helt ny taktikk jeg ikke forventet: han bygde seg opp en enorm styrke på en og samme planet, noe jeg svært vanskelig kunne matche i starten.

Jeg trodde kanskje han gjorde noe veldig opplagt, å styrke opp den skjulte basen sin ved å gjøre det veldig synlig. Jeg sendte en spion til Utapau for å sjekke om det var planeten han hold til på, men det var bare en avledning.

Flere ganger ble planene mine spolert. Jeg fanget hans ledere, men han reddet dem igjen. Jeg fanget dem på nytt, men de ble reddet igjen. Darth Vader var klar til å fange neste redningsmann, men ble spolert igjen.

Ofte ble planene mine forpurret av mine egne inkompetente beslutninger og at jeg glemte om viktige egenskaper jeg kunne gjort.

I frustrasjon sprengte jeg Kashyyk, bare for å irritere Chewbacca.

Kashyyk no more
Kashyyk no more

Star Wars er virkelig stjernekrig.

Helte-fest rundt Death Star
Helte-fest rundt Death Star

Det ble stor strid mellom alle våre kjente (og ukjente) helter. Jeg fikk satt i gang produksjon av en ny Death Star og begynte byggingen trygt fra hans tropper, men rett etter jeg gjorde det, kom en av mine sonder tilbake og viste at Ilum ikke var basen til opprørerne. Alternativet mitt var Endor, men det var 50/50 valg.

Så begynte troppene hans å bevege seg mot Coruscant. Det var veldig skummelt. Tiden løp ut for meg og han ville fått god støtte om han fikk overta hovedstaden min. Det spøkte for meg, og jeg fikk ikke satt ut tropper fort nok!

Jeg måtte innse det: Thomas var en verdig motstander. Jeg visste om veldig mange planeter han ikke var på, men det ville ikke hjelpe meg om jeg ikke fant den virkelige.

Etter hvert stor det mellom tre mulige planeter: Endor, Naboo og Tatooine. Troppene mine lå best an til å ta både Endor og Naboo, så jeg tok den største oddsen og sendte tropper den veien. Basen var ikke på Naboo…

Det ser dystert ut for Coruscant
Det ser dystert ut for Coruscant

Tiden løp virkelig ut. Var han på Tatooine da? Og hvis tilfellet, ville jeg hatt store problemer å ta over basen på grunn av solid forsvar. Thomas begynte nærmest å svette mot slutten. Jeg skjønte jeg var nærme, men hvilken planet?

Jeg sendte inn et desperat siste forsøk på Tatooine. Han var der! Ikke. En stor skuffelse. Dette kunne blitt en episk avslutning.

Coruscant var tapt
Coruscant var tapt

Slaget var tapt.

Time's up
Time’s up

Tiden var ute. Han var på Endor. Det er ganske spesielt å tenke på hva slags tilfeldigheter som kan inntreffe. Hvis jeg hadde bygget Dødsstjernen på Endor, hadde jeg eksplodert den ganske tidlig, for det var en av de planetene jeg ikke visste om. I stedet for ble det Toydaria og Kashyyk som fikk lide under jakten.

Selvsagt, hvis det hadde vært Endor, hadde Thomas klart valgt å relokalisere seg, men da må han trekke kort, og det er absolutt ikke nødvendig at det blir i hans favør.

Star Wars: Rebellion er fortsatt et flott spill med mange gode elementer som gjør det spennende. Nå er jo utvidelsen annonsert og jeg tenker at jeg må skaffe meg denne, mest med tanke på det nye kampsystemet. Kampene i dette spillet kan være litt «meh» til tider og virke litt oppstykket, så det er en velkommen endring.

Fortsatt en 10-er i min bok!

 

Oppsummering
Det var ikke sånn Star Wars skjedde!
Overksrift
Det var ikke sånn Star Wars skjedde!
Beskrivelse
Du husker helt feil fra Star Wars: Et nytt håp. Leia ble konvertert til den mørke siden og Luke Skywalker - hvem er det? Dødsstjernen sprengte opp flere planeter, og Alderaan var ikke en av dem.
Forfatter
Utgiver
Brettspill med Takras
Utgivers logo