Under Falling Skies – farlig god kabal-killer

Under Falling Skies

  • 1-1spillere
  • 40mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 397,-

Av og til kommer ting som lyn fra klar himmel, og da er det tematisk passende at Under Falling Skies ramlet ned som en solid kloss. Dette er Space Invaders – bare fysisk. Og det er som videospillet: for én spiller.

Til å begynne med var dette et Print-and-play spill som var gratis på nett (det er fortsatt gratis). Selskapet Czech Games Edition fant ut at dette var et spill de kunne bygge videre på – og sannelig gjorde det ikke også.

Konseptet er at jorden er under angrep! Romvesner kommer dalene ned fra verdensrommet og skal ødelegge byene våre. Du får ansvaret for å forsvare en av disse byene om gangen, og din suksess vil bestemme sjebnen til hele verden. Ingen press, altså.

Fra å være et spill på 9 kort til å komme i en egen eske (som er stappfull!) må det da være noe kollosale forandringer som er gjort? Under Falling Skies er ikke lenger «bare» et Print-and-play spill som jeg også har anmeldt, men en fullverdig spillpakke man får kjøpt i butikken.

Men, Under Falling Skies er jo gratis?

Jeg likte godt PnP-utgaven som er gratis og jeg vil ennå anbefale at du prøver den ut. Det krever et A4-ark og noen enkle komponenter, samt fem terninger. Når det er klart, har du mulighet å teste ut Under Falling Skies kjernemekanismer.

Under Falling Skies

I boks-utgaven finner du et halvt kilo med papp, lekre gjennomsiktige plastikkfigurer og noen terninger.

Du finner også at det står «STOPP!» som noe av det første du ser når du åpner eska for første gang. Det er nemlig en kampanje her, med hemmeligheter på veien.

Disse hemmelighetene er ikke akkurat forferdelig interessante, men det er kjekt å gå gjennom kampanjen første gang og følge de reglene som er lagt til, for å få den fullverdige Under Falling Skies-opplevelsen som tilbys i eska.

For, selv om det er basert på PnP-utgaven, har spillet gjennomgått en skikkelig overhaling. Du finner nye egenskaper, forskjellige byer å forsvare, forskjellige måter romvesnene avanserer på, og nye installasjoner som blir tilgjengelig under bakken.

For å vinne må du forske på en løsning, men samtidig må du allokere ressurser til riktige fasiliteter, samtidig som du ikke blir overkjørt av romvesnene. Det er en direkte sammenheng mellom ressurser du delegerer og hvordan de avanserer, og valget er fullstendig opp til deg. Pluss litt flaks fra terningene.

Jeg går inn i detalj på hvordan spillet virker i videoen ovenfor. Det er sterk anbefaling for én spiller, og du får vanvittig mye variasjon for pengene. Ennå i tvil? Sjekk ut den enkle PnP-versjonen da vel.

Under Falling Skies kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Under Falling Skies (2020)
Bedømmelse
51star1star1star1star1star