Villagers – nytt norsk (og vellykket) Kickstarter

Villagers

  • 1-5spillere
  • 60mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 759,-

Det er litt rart å tenke på at det plutselig ikke er uvanlig å høre om en norsk brettspilldesigner. Denne gangen er det spillet Villagers som står for tur, fra Haakon Gaarder, som debuterer på Kickstarter.

Villagers fotomontasje

For å havne på designerlisten bør man teknisk sett ha et publisert spill under beltet. Kickstarter gjør veien til publisering litt enklere, men er det godt nok for å havne på en slik liste? Det er et spørsmål for en annen gang.

Jørgen Brunborg-Næss (fra Green Box of Games) har i det minste opprettet en Wiki-side som lister opp norske brettspilldesignere, både allerede utgitte titler og kommende. Det begynner å bli noen, det er verd å sjekke ut.

[wp_ad_camp_3]

Villagers handler om landsbyboere og deres yrker

Navnet Villagers er absolutt ikke misvisende, da det du gjør i spillet er å hente inn beboere og få dem til å bosette seg i landsbyen din. Selve bosettingen er ingen problem, det er heller verre å plukke ut de som passer best for dine planer.

Spillet er ganske enkelt å forklare. Hver runde skal det trekkes beboere fra et felles område. Her har du muligheten til å håndplukke etter planen din, eller prøve å stoppe motstandere fra å få det du tror de vil ha.

Etterpå skal det bygges i tur og orden. Noen beboere krever at du har ting som en tømrer eller gruver for at de skal bosette seg der, mens andre er enda mer kresne.

Hengelåser er nøkkelen i Villagers

Det er ikke helt sant, men det gjorde en fin overskrift. Noen av kortene kommer med nøkkelknipper som kan «låse opp» andre kort med hengelås-symboler.

Hengelåsene er ikke en ordentlig lås, men mer en indikasjon på at kortet vil koste deg penger. Hvis du selv har kriteriene for hengelåsen, vil du i stedet motta penger, hvilket slett ikke er dumt.

Spillet har en fin flyt, er enkelt å lære, men har med seg et par småting som bærer preg av å være et første design. Dette preget bærer ingen negativer mot spillet i seg selv, hvilket jeg liker meget godt.

Sjekk video for full anmeldelse av Villagers. Videoen er kun på engelsk.

Villagers kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Villagers (2018) fra Sinister Fish Games
Bedømmelse
51star1star1star1star1star