Villainous – kriminelt gøy spill om Disney-skurker?

Disney Villainous

  • 2-6spillere
  • 50mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 474,-

Er du lei av å redde verden gang på gang fra skurker med slemme planer? Hvis svaret er ja, er kanskje Villainous redningen; du er nemlig skurken, og du prøver å gjennomføre dine nevnte og slemme planer.

Ta rollen som Jafar fra Aladdin, Hjerterdronninga fra Alice i Eventyrland, Ursula fra Den Lille Havfruen, Kaptein Krok fra Peter Pan, Malefika fra Tornerose eller Prins John fra Robin Hood. Hele seks helter skurker befinner seg i denne spill-boksen.

Det er godt å være ond i Villainous

Hver slemming har hvert sitt mål å oppnå og hver sine måter å gå frem på. Felles for alle er at de har en Sjebne-bunke, hvor alle de dumme heltene befinner seg, sammen med andre kort som setter hinder for din visjon.

Alle har også egne kort som stort sett inneholder gjenstander, effekter og allierte som hjelper deg på vei til seier. Hva slags kort det er og hvordan de brukes, er veldig forskjellig.

Ta for eksempel Prins John. Hans mål er å starte sin tur med 30 Power. Power er mynt-enheten i spillet og brukes blant annet til å betale for å spille enkelte kort. Det høres enkelt ut, men hvis dine motspillere får gjøre som de vil, går din vei til mål veldig sakte.

Jafar må finne den uslepne diamant (Aladdin), deretter finne den skjulte hulen, finne lampen og ånden og endelig frakte tilbake til tempelet. Ganske mange flere steg enn Prins John, med andre ord, men begge har verktøy som hjelper dem å få til sitt.

Er Villainous litt forvirrende?

Svaret er både ja og nei. Esken kommer med en liten guide til hver slemming, som forteller hva som er målet, men ikke minst hvilke kort som hjelper, hvilke kort man bør unngå, og litt tips til hva som er lurt. Dette er veldig hendig!

Ulempen er at du som spiller også bør vite hva dine motspilleres guider sier for noe. Hvis du ikke vet hva de andre prøver på, kan du heller ikke gjøre meningsfulle valg når det er din sjanse til å påvirke de andre spillerne.

Når du først har lært deg alle de forskjellige målene og eventuelle svakheter, det er da spillet blir gøy for alle som deltar. Du må følge med på hva de andre foretar seg, samtidig som du prøver å oppnå egne mål.

Enkle regler

Reglene er meget enkle. Flytt den eneste brikken du har til en ny plass, og utfør de ikonene som står på den plassen én etter én, i den rekkefølgen du velger. Så er turen din ferdig.

Seks av figurene i Villainous kaster skygge over et bord.

Enkle regler i Villainous kombinert med litt flaks av hva slags kort du trekker, gjør spillet ganske greit å spille med familien. Alle har mulighet å vinne, enten man har spilt det før eller ikke, men du vil nok møte litt motstand mot en som vet hva de driver med.

Villainous er et av – om ikke selveste – favorittspillene til junior. Man får lov å føle seg slem, og sette opp planen og se den gjennomført. Spillet fungerer godt med to spillere, men det blir litt for forutsigbart om hva du må gjøre mot motstanderen. Med flere spillere, er det mye mer åpent om hvem som går for hvem.

Disney Villainous kan kjøpes her.
Sammendrag
Dato
Spill
Disney's Villainous
Bedømmelse
41star1star1star1stargray