Episode #153 – One Night Ultimate Werewolf

One Night Ultimate Werewolf

  • 3-10spillere
  • 10mspilletid
  • år anbefalt
Gamezone.no: 198,-

En rolig landsby møter på store problemer! På nattestider herjer det varulver, men ingen vet hvem det er, siden alle har sovet! One Night Ultimate Werewolf er en slags oppfølger av Werewolf, men det er såpass annerledes at det fortjener en liten oppmerksomhet. I det originale Werewolf ble en og en spiller eliminert fra spillet etter hvert som varulvene spiste dem i løpet av natta. De ble da tilskuere til resten av spillet, noe som ikke er det gøyeste. I tillegg må en person være Fortelleren som holder orden på det hele. Et gøy partyspill, men med sine svakheter.

Denne gangen er det kun én natt. Ingen blir eliminert og utestengt fra spillet, her er alle med hele veien. Men det finnes mange roller i spillet. Landsbyboere, spådame, tyv, problemmaker og andre roller, som for eksempel varulvene. I løpet av natten skal alle lukke øynene som før, men underveis skal rollene våkne og gjøre forskjellige ting. Varulvene ser hvem de er på lag med (eller om de er alene), spådame kan se hvilken rolle en annen spiller er, mens tyven kan bytte sin rolle med en annen sin. Men etterpå kan problemmakeren bytte to andre sine roller. Og husk: alt dette skjer mens øynene er lukket – med unntak for rollen som er våken. Så du er kanskje ikke den du tror du er lengre.

Når natten er over skal alle våkne. Men ingen får lov å se på rollen sin igjen. Så kommer selve spillet: avsløre hvem som er varulvene! Eller: ikke bli avslørt som en varulv! Alle må snakke sammen nå og fortelle hva de vet. Varulvene vil jo hevde at de er en spesiell rolle, men det er bare én av hver. Tenk om du er tyv, og så kommer en annen spiller og hevder å være tyv. Hvem skal folk tro på? Deg eller den andre? Hva gjorde dere? Den som er tyv kan ta en rolle til en annen spiller og faktisk se hva de ble. Så den du hevder du tok fra kan bekrefte at du var den du var. Ikke godt å vite.

Spillet er fullt av hvis/hvem/hvorfor, og det er utrolig gøy. Etter et par minutter må alle bestemme seg hvem som er skyldig varulv. Helt på likt skal alle stemme på den de tror er varulv. Den som mottar flest stemmer blir da tatt, og rollene avsløres. Hvis det var en varulv, vinner menneskene, ellers motsatt. Og ofte blir det store overraskelser, for de som startet som varulv er gjerne ikke varulv lengre, og mye annet.

Et spill varer gjerne i 5 minutter, avhengig av antall spillere. Men «en gang til»-faktoren er meget høy, så det blir gjerne flere sesjoner. Det er mange roller å velge blant, som kan byttes på fra spill til spill, og det blir aldri to helt like spill. De som er med bør like å bløffe og lyve litt, og ikke minst leve seg inn i spillet. Med den riktige gjengen er dette et fantastisk morsomt spill. Selvsagt ikke noe du spiller hele tiden, men en fin sosial aktivitet.

Som en bonus kan du laste ned – gratis – en app til enten iPhone eller Android-telefoner som hjelper med fortellingen. Brettspillkjendisen Eric Summerer går gjennom de valgte rollene og forteller hele prosessen, hvem som skal åpne øynene og hva de kan og må gjøre. Det er kun på engelsk, dessverre, men hvis det går greit er dette en must å ha, ellers får du bare lære deg rollene og slikt selv og fortelle på norsk. Jeg har gjort det flere ganger, og det fungerer også veldig bra. Men så deilig det er å slippe.

One Night Ultimate Werewolf kan kjøpes her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.