Word Fight – Kjemp deg frem til ordene

Word Fight

 • 2-7spillere
 • 20mspilletid
 • år anbefalt
Gamezone.no: 349,-

Word Fight

Word Fight er et spill i en kategori jeg sliter med å like. Nemlig det å bygge sammen ord ut fra bokstaver, slik som Scrabble. Det samme gjelder forøvrig Qwirkle for meg, så det kan være mekanismen jeg ikke liker, eller poengtellingen underveis som vise hvor langt bak du ligger hele veien. Word Fight er et slikt spill. Men med en vri. Er det en god ting?

Word Fight bruker akkurat samme regler som i Scrabble. Du har et rutenett hvor du kan legge bokstaver, og ordene du danner må alle være lovlige ord. Alle brikker som ligger inntil hverandre må være en del av et gyldig ord, så du kan for eksempel ikke ha bokstavene «KK» alene ved siden av hverandre. «OS» går fint, for det er et gyldig ord i seg selv. Om du noen gang har løst et kryssord så vet du hva det dreier seg om.

Word Fight fjerner det verste med Scrabble

Men ingen spill uten unntak! For en av de tingene jeg misliker mest med Scrabble, er ventingen på at det skal bli min tur igjen. Noen bruker fryktelig lang tid på å se på sine bokstaver, se på brettet, tilbake på bostavene, på brettet igjen og så videre. Så blir det min tur, hvor jeg som regel har funnet et ord i mellomtiden som gir helt greit med poeng men ikke stort, og så er det venting igjen.

I Word Fight har de fjernet ventingen! Hurra! Alle spiller på sine egne brett, og det gjøres helt på likt. Men det er ingen ruter som gir mer poeng enn andre. Du får derimot poeng for alle rutene du klarer å plassere en bokstav på. Etter 5 minutt er runden over og ingen har lov til å gjøre noe mer med bokstavene sine. Dette gjøres i 3 runder, men på litt forskjellige måter.

I begynnelsen har alle fått 7 bokstavbrikker på 7 felt under spilleområdet sitt. De er fordelt tilfeldig og skjult med ansiktet ned. Resten av brikkene – som det er mange av – ligger også med ansiktet ned på midten av bordet. Når timeglasset snus, snur alle sine bokstavbrikker og prøver å lage ord på brettet sitt som henger sammen med andre ord. Etter hvert som du får ledige felt av de 7, kan du trekke nye bokstaver fra midten. Du kan også legge bort bokstaver med ansiktet opp foran spillebrettet ditt. Disse bokstavene er nå fritt bytte for alle de andre spillerne, og du kan også ta fra de bokstavene andre har lagt bort. Når tiden er ute, er det tid for poeng.

Word Fight

Poengtellingen i Word Fight er enkel. Du har 45 ledige felt og får poeng for hvert felt du har en bokstav på, men også for ord som er 5, 7 og 9 bokstaver lange. Men så kommer straffen! Dersom du har et ugyldig ord, må du ta bort de brikkene som ikke passer inn med resten, og du får hele 5 minuspoeng per brikke du hadde. Men heldigvis får du mange bonuspoeng på ord som er lange, og ekstrapoeng for vanskelige bokstaver slik som X og W. Rydd brettet, og over til neste runde, da er det en liten vri. Den med minst poeng tar 4 vilkårlige brikker og legger dem med ansiktet ned på brettet sitt. Alle andre spillere må så legge det likt, også med vilkårlige brikker. Disse står i veien hele runden og skaper utfordring. Så er det telling igjen.

Utfordrende videre runder

Tredje runde! Alle rydder brettene sine unntatt de 4 fra forrige runde. Nå snus de med ansiktet opp og må brukes der de er, som de er. Enda med utfordring. Dette er siste runde, og etter de siste 5 minutt er over så er det den med totalt mest poeng som har vunnet.

Et enkelt spill, men med høy stress-faktor. Spesielt med mange spillere, da er det ekstra krangling om de begrensede brikkene som ligger i midten, og det er mye stjeling og vanskelig å danne ordene man vil. Så dette er et av de får Scrabble-spillene jeg faktisk ikke har noe mot. Det er unna på 20 minutt inklusiv poengtelling, og det er ingen nedetid. Alle gjør alt på likt. En god løsning, spesielt når det går opp til hele 7 spillere. Så dette er et bokstavspill som er unntaket for meg, et jeg faktisk kan like.

Word Fight kan kjøpes her.

One thought on “Word Fight – Kjemp deg frem til ordene

 • 15. august, 2013 kl 17:48
  Permalink

  Kult – takk for god vurdering. Jeg er fornøyd; du skriver jo Hurra! om et spill i en kategori du ikke liker – da klager jeg ikke!
  Ellers: Stilig prosjekt du driver, og fortsett med spilltestene dine!
  Hilsen Tarald Aano – som er happy for nytt opplag av Word Fight som kommer i høst.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.